Σάββατο 6 Μαΐου 2017

Η προσφυγή στα μνημόνια έσωσε το πολιτικό σύστημα


Ο Γιωργάκης Παπανδρέου ήξερε τι έκανε και το ήξεραν όλοι της βουλής.

Είχαν αντιλήφθη ότι η χώρα βούλιαζε και έπρεπε να κάνουν κάτι ώστε και το βούλιαγμα να αποφευχθεί αλλά και το πολιτικό σύστημα να σωθεί.

Τι καλύτερο από το να έχεις ένα ισχυρό άλλοθι;;;;

Τρόικα, ΔΝΤ, ΕΕ, Σόιμπλε, Μερκελ, Νταισμπλουμ,,, Να, Να, Να, αυτοί μας αναγκάζουν, αυτοί μας εξαναγκάζουν, αυτοί μας πιέζουν, αυτοί μας εκβιάζουν,,, Οι τοκογλύφοι, οι εκβιαστές, οι μισάνθρωποι, οι νάζι, ,,,,,,,,,,, από κοντά και οι καθεστωτικοί δημοσιογράφοι.

Εμείς δεν θέλουμε, εμείς δεν τα πιστεύουμε, εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε αλλιώς,,, διατεινόταν και διατείνεται το πολιτικό σύστημα τότε και τώρα. Σκίζουν τα ιμάτια τους.

Εν τω μεταξύ διατηρείται σχεδόν αλώβητο το πολιτικό σύστημα και κατ επέκταση το κομματικό και πελατειακό κράτος. Η χώρα καταρρέει συνέπεια του κομματικού και πελατειακού κράτους και της έλλειψης ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων εξυγίανσης της δημοσίας ζωής.

Συνεχώς ιδρύουν κρατικές εταιρείες και οργανισμούς όπου βολεύονται κομματικώς φίλα προσκείμενα πρόσωπα με μη γνωστές αποδοχές.

Το πολιτικό σύστημα έχει σωθεί….

Όχι όμως και η Χώρα…










5 σχόλια:

  1. Πρώτη φορά η χώρα υπέστη τέτοια καταστροφή μετά τους ναζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΑ ΓΡΑΨΩ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΝΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΠΑΡΑΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΑΠΛΑ ΒΡΗΚΑΝ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΗΓΗ ΣΕ ΧΑΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΝΟΗΣΑΝ ΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ .............
    ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΕΙΠΩΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ - ΛΟΓΙΑ - ΛΟΓΙΑ
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το "σύστημα" αγαπητέ μου Κλεισθένη ούτε που ενδιαφέρεται για της όποιας απόχρωσης πολιτικό σύστημα. Το τραπεζικό σύστημα θέλησαν να διασώσουν και το φόρτωσαν ολόκληρο στον Ελληνικό Λαό. Για όποιον ΔΕΝ γνωρίζει, τα μνημόνια στην Ελλάδα έσωσαν ΟΧΙ το πολιτικό σύστημα, αλλά τις Γερμανικές + Γαλλικές + Ολλανδικές τράπεζες. Το νέο μνημόνιο αφορά ακόμα μία φορά τις τράπεζες για την νέα ανακεφαλαιοποίησή τους, πάνω στην πλάτη μας. Μέχρι το 2012 οι τράπεζες υπεξαίρεσαν 233 δις, με τον Στουρνάρα να δηλώνει εντός βο(υ)λής "ποιός άλλος θα μας δάνειζε 550 δις". Αυτά για να ξέρουμε τι μας γίνεται και να μην ονειροβατούμε. Όσο για το πολιτικό σύστημα, εμείς το διασώζουμε και κανένας άλλος. Εκείνο κάνει απλά την δουλειά που του έχουν αναθέσει. ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ;;; ΜΟΝΟΝ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ή ΛΑΘΟΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ. Νάγια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού δεν σώθηκε το πολιτικό σύστημα τότε πως κυβερνάει ο συριζα με τους μισούς να είναι πασοκοι;;; πως θα κυβερνήσει ο κυριάκος και η νδ;;; δεν έχουν σωθεί;;; Δεν εχουν σωθει αυτοι που εφεραν την Ελλάδα εδώ;;; Δεν εχει σωθεί το πολιτικό σύστημα;;; Και οσον αφορά τις τράπεζες, δεν εχουν παρει 233 δις, εχουν λαβει καπου 40-50 δις, τα υπολοιπα ειναι εγγυήσεις. Εστιάζετε στις τραπεζες και αφηνετε το πολιτικο συστημα στο απυροβλητο. Τι σκοπους εξυπηρετειτε αγαπητη κυρία;;; ΟΧΙ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή